> Το αρχείο μου δεν χωράει να το σώσω σε μια δισκέτα Η δισκέτα χωράει αρχεία μέχρι 1,4 Μ B και πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση unprotection δηλαδή στις δύο γωνίες να υπάρχουν δύο τετράγωνες τρύπες (αν είναι η μια κλειστή τραβήξτε το πλαστικό)
> Το περιεχόμενο δεν χωράει στη δισκέτα.
 1. Το περιεχόμενο πρέπει να συμπιεστεί - compressed .
 2. Το περιεχόμενο πρέπει να αποθηκευτεί σε δύο δισκέτες.
 3. Το περιεχόμενο πρέπει να αποθηκευτεί σε C

> Το περιεχόμενο δεν χωράει στο CD .

 1. Το περιεχόμενο πρέπει να αποθηκευτεί σε περισσότερα CDs .
 2. Το περιεχόμενο πρέπει να συμπιεστεί - compressed .
> Tα ονόματα των αρχείων μου ξαφνικά δεν διαβάζονται - τι ονόματα πρέπει να δίνω στα αρχεία μου Πρέπει πάντα να είναι σε λατινικούς χαρακτήρες (Α – Z , a - z ) τα ονόματα των αρχείων για να μην υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Στα ονόματα των αρχείων αποφύγετε την χρήση ειδικών χαρακτήρων (*,.!/ κλπ)
> Όταν σκανάρω εικόνες ή βγάζω φωτογραφίες πρέπει να επιλέξω ανάμεσα σε αρχεία που έχουν κατάληξη jpg , tiff , bmp κλπ. Τι είναι αυτά;

Οι εικόνες Jpg , gif , bmp είναι μικρής ανάλυσης, δηλαδή μικρού μεγέθους και προτιμάται για αποστολή e - mail ή αποθήκευση σε δισκέτα.

Οι tiff εικόνες είναι μεγάλης ανάλυσης και για αυτό τις προτιμάμε για εκτύπωση. Δεν αποστέλλεται με e - mail λόγω μεγεθους (συνήθως)

> Προσπαθώ να αντιγράψω ένα κείμενο από ένα αρχείο pdf ( adobe acrobat ) αλλά δεν μπορώ Για να αντιγράψετε κείμενα και γενικώς να επεξεργαστείτε αρχεία pdf πρέπει να είστε νομιμος κάτοχος του Adobe Reader . www.adobe.com
> Τυπώνω τις φωτογραφίες που έχω για δημοσίευση στον εκτυπωτή μου αλλά το αποτέλεσμα είναι φτωχό. Οι οικιακοί εκτυπωτές τυπώνουν με μεγιστη ανάλυση 300 dpi . Σε περίπτωση που δεν έχετε καλή ανάλυση των φωτογραφιών θα πρέπει να ελέγξετε την πληρότητα των μελανιών σας ή ακόμα και να καθαρίσετε την κεφαλή. Αν το αποτέλεσμα δε σας ικανοποιεί θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικό εκτυπωτή με ανάλυση 600 dpi
> Έβγαλα φωτογραφίες στο μικροσκόπιο μου αλλά τα χρώματά τους δεν με ικανοποιούν Οι φωτογραφίες συνήθως χρειάζονται κάποια επεξεργασία πριν παρουσιαστούν. Για να επεξεργαστείτε φωτογραφίες θα πρέπει να διαθέτετε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας όπως είναι το Photoshop , Image Ready , Fire Hand κλπ.
> Έβγαλα φωτογραφίες στο μικροσκόπιο μου και θέλω να βάλω ενδείξεις – τι πρέπει να κάνω; Για να επεξεργαστείτε φωτογραφίες θα πρέπει να είστε κάτοχος αλλά και γνώστης του προγράμματος Photoshop CS ή άλλου ανάλογο προγράμματος.
> Έφτιαξα ένα PowerPoint αλλά όταν το παρουσιάζω τα γράμματα δεν διαβάζονται

Για να μην έχετε πότε πρόβλημα ακολουθήστε τα επόμενα βήματα

Επιλέξτε Αρχείο > Αποθήκευση ως > Στο πεδίο “αποθήκευση ως τύπου” επιλέγουμε “προβολή του Power Point ” και φυσικά το όνομα του αρχείου που επιθυμούμε.

> Μπορώ σε ένα PowerPoint να βάλω όποια εικόνα θέλω ή υπάρχουν περιορισμοί; Το power point επιτρέπει εισαγωγή εικόνων jpg , gif , bmp . Προσέξτε οι εικόνες να είναι μικρού μεγέθους (50 – 100 Kb )
> Έχω κάποια κείμενα τυπωμένα σε χαρτί. Πως θα τα κάνω παρουσίαση σε ηλεκτρονική μορφή; Θα πρέπει να μετατρέψετε το τυπωμένο κείμενο σε ηλεκτρονικό κείμενο Word χρησιμοποιώντας scanner που έχει OCR (Οπτική Ανάγνωση Χαρακτήρων) τέτοια προγράμματα είναι το Fine Reader .
> Πως θα βρω εικόνες στο διαδίκτυο και πως θα τις πάρω για να τις χρησιμοποιήσω; Γενικά μπορείτε να αποθηκεύσετε οποιαδήποτε εικόνα στο διαδίκτυο. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε ότι αφορά τα δικαιώματα χρήσης ( copyright ). Για να κάνετε αντιγραφή πρέπει να έχετε το ποντίκι πάνω στην εικόνα και κάνοντας δεξί κλικ επιλέγουμε το: «Αποθήκευση ώς»
> Έχω κείμενα σε word . Μπορώ να τα χρησιμοποιήσω για να φτιάξω PowerPoint χωρίς να τα ξαναγράψω; Κάνοντας αντιγραφή και αποκοπή από κάποιο πρόγραμμα της Microsoft σε κάποιο άλλο έχετε όλες της δυνατότητες αντιγραφής, αποκοπής, επικόλλησης και ειδική επικόλλησης.
> Τι είναι τα φλασάκια; Μικρά sticks (σαν αναπτήρες) που τοποθετούνται σε είσοδο στο κουτί του υπολογιστή και χρησιμοποιούνται για αποθήκευση αρχείων και εύκολη μεταφορά.

> Τι είναι τα αρχεία PDF και πως δημιουργούνται;

Τα PDF αρχεία είναι αρχεία προβολής σελίδων είτε αυτό είναι κείμενο είτε εικόνα και δουλεύουν σε οποιαδήποτε λειτουργικό σύστημα. Έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να κλειδωθούν και να μην αντιγράφονται τμηματικά.
> Μπορώ να αντιγράψω εικόνες από ένα αρχείο PDF Μόνο αν είστε νόμιμος κάτοχος του Adobe Reader και το αρχείο δεν είναι προστατευμένο.
> Μπορώ να ενσωματώσω κινούμενες εικόνες και ήχο στις παρουσιάσεις μου; Ναι αρκεί, να είναι μικρά σε μέγεθος αρχεία μικρότερα από 2 MB και από το menu «εισαγωγή» να κάνουμε «εισαγωγή video ή ήχου».
> Τι είναι ιστοσελίδα; Η ηλεκτρονική προβολή της σελίδας ενός δικτυακού τόπου ( www – World Wide Web ) στην οθόνη σας. Οι σελίδες αυτές προβάλλουν ποικίλο περιεχόμενο και δεν δέχονται επεξεργασία.
> Τι είναι οι σύνδεσμοι στο διαδίκτυο και αν μπορώ να τους σώσω Κάνοντας κλικ στο μενού «Αγαπημένα» και «προσθήκη» μπορούμε να αποθηκεύσουμε όσες ιστοσελίδες θέλουμε.
> Ήθελα να δω ένα video clip στο internet αλλά ο Η/Υ μου δεν το παίζει Ελέγξτε τα προγράμματα που υποστηρίζει ο κατασκευαστής του video αν υπάρχουν στον υπολογιστή σας και εάν δεν υπάρχουν κατεβάστε τα από το Internet (συνήθως θα χρειαστείτε το windows media player 9 και άνω - και έρχεται πακέτο με τα Windows - και το Real Player το οποίο διατίθεται δωρεάν στην βασική του έκδοση μέσο internet www . realplayer . com ).
> Προσπάθησα να στείλω μια παρουσίαση με μέγεθος 5.2 ΜΒ με mail αλλά βγαίνει συνέχεια μήνυμα ότι δεν μπορεί να αποσταλεί. Τα μεγέθη των αρχείων που πρέπει να αποστέλλονται μέσω e - mail καλό είναι να είναι μικρότερα των 3 M Β.
> Όταν τελικά στείλω το αρχείο ο παραλήπτης δεν μπορεί να το διαβάσει. Να στέλνετε πάντα τα επισυναπτόμενα αρχεία σας σε μορφή zip ( omilia . zip ).
> Μπορώ να φτιάξω μαθήματα σαν αυτά που βρίσκω στο internet με τη μορφή ιστοσελίδων κλπ; Ναι, αν γνωρίζετε τη χρήση ειδικών προγραμμάτων (πχ. Front Page ), αλλιώς ζητήστε βοήθεια από ειδικούς.
> Προσπαθώ να παίξω ένα DVD στον υπολογιστή μου αλλά δεν παίζει
 1. Ο υπολογιστής δεν έχει DVD Player – αγοράστε
 2. Έχει DVD Player αλλά δεν έχει το κατάλληλο πρόγραμμα.

> Θέλω να φτιάξω ένα μάθημα σε PowerPoint . Τι πρέπει να προσέξω;

 1. Οι εικόνες να είναι 50 – 100 Kb
 2. Οι πολλές διαφάνειες είναι κουραστικές
 3. Τα γράμματα να μην είναι πολύ μικρά ώστε να διαβάζονται από μακριά
 4. Ο καλύτερος συνδυασμός είναι πολύ σκούρο φόντο και έντονα φωτεινά γράμματα.
> Πως θα γράψω την εργασία μου σε CD / DVD ; Για CD χρειάζεται CD – Writer . Αν έχετε DVD writer μπορείτε να γράψετε και CD και DVD .